0879601011
  • КАК КАЧЕСТВОТО НА КУЧЕШКАТА ХРАНА ВЛИЯЕ ВЪРХУ ЗДРАВЕТО НА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

КАК КАЧЕСТВОТО НА КУЧЕШКАТА ХРАНА ВЛИЯЕ ВЪРХУ ЗДРАВЕТО НА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

Щастливото и доволно куче е здравото куче. Освен ежедневното внимание и времето, което отделяте на Вашия домашен любимец чрез активни игри и грижи, най-голямо влияние върху здравето му оказва всъщност начинът и качеството на храненето му. Вашето куче хранено ли е с висококачествена храна, съобразена с нуждите му? Ако това не е така, съветваме Ви да продължите да четете този текст и да разберете защо е много важно да имате адекватна диета и как качеството на кучешката храна влияе върху здравето на домашния любимец.


ЗДРАВО КУЧЕ ОТ ГЛАВАТА ДО ОПАШКАТА

Също както при хората, определяме здравето на нашите домашни любимци като състояние на пълен физически, психически и социален баланс, а не само като липса на болест. Ежедневното излагане на организма на различни фактори, които заплашват да нарушат баланса и да доведат до заболяване, е неизбежно и в зависимост от това колко силен и издръжлив е организмът, зависи дали ще се „предаде“.

За да устои на всички предизвикателства и да остане здраво, кучето трябва да има силен общ имунитет, който се изгражда и поддържа чрез качествено хранене. Домашният любимец получава енергия за всичките си дейности от храната, която приема по време на хранене. Внимателният подбор на съставките и суровините, както и начинът на обработка на храната, която давате на Вашето куче, е правилният път към добър имунитет и стабилно здраве.


НАИСТИНА ЛИ "'ЗДРАВЕТО ИДВА ПРЕЗ УСТАТА''

Качествената храна за кучета трябва да съдържа висок процент месо и естествени съставки с превъзходен произход и отлично ниво на усвояемост. Тя е богата на всички микро- и макроелементи, необходими за правилното функциониране на метаболизма.

Добре балансираното съотношение на минерали и витамини подобрява имунитета, а адекватният енергиен дял във всяка порция позволява на кучето да има достатъчно енергия за всички дейности, без риск да напълнее и по този начин да застраши здравето си. В допълнение, качествената храна се усвоява лесно и кучето Ви ще остави след себе си образуваните изпражнения с правилна форма, които са още по-лесни за отстраняване.

Това, което прави кучетата особено щастливи, когато става въпрос за висококачествена храна - тя почти винаги е по-вкусна и по-изкушаваща от средно или нискокачествена храна, така че Вашият домашен любимец ще я яде с удоволствие всеки път! Примамливият вкус идва предимно от най-висококачественото месо и мазнини в състава й, за разлика от по-нискокачествените храни, където вкусът се постига чрез добавяне на аромати, чиято продължителна консумация уврежда здравето на нашите домашни любимци.

Друга характеристика на качествената храна за кучета е значителното количество мощни омега 3 и омега 6 мастни киселини, които в комбинация с витамини от група В, получени от естествени източници, подобряват качеството на козината, както и здравето на кожата на кучето . При адекватно хранене има по-малък шанс Вашият домашен любимец да развие някое от заболяванията, засягащи кожата и козината, което може да бъде много неприятно и опасно. Възможността за смяна на цвета на козината също е сведена до минимум.


ЗДРАВОСЛОВНИ ЗАКУСКИ ЗА ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО КУЧЕ

Ако Вашият домашен любимец има качествени закуски в "менюто" си още като кученце, има по-голям шанс да израсне като силно и доволно куче. Благодарение на качествените съставки, неговите органи се развиват по-добре и достигат пълния си потенциал.


КАЧЕСТВЕНАТА КУЧЕШКА ХРАНА ВЛИЯЕ ПРЯКО ВЪРХУ:

1.Развитие на мозъчните функции на кучето - по-добър фокус, по-ефективно учене и памет, както и по-голяма устойчивост на стрес и деменция, което е много важно при работещите кучета,

2.Развитие и здраве на сърдечно-съдовата система - по-добро качество и функция на коронарните съдове и сърцето благодарение на омега 3 и лецитин,

3.Развитие и устойчивост на костно-ставната система - правилен растеж и развитие на костите, ставите, както и подвижността в тях, благодарение на оптималното съотношение на калций и фосфор и наличието на глюкозамин и хондроитин,

4.Развитието и правилното функциониране на храносмилателния тракт и резорбтивната повърхност на червата, както и тяхната микрофлора - поради наличието на пребиотици и лечебни билки в храната,

5.Правилно функциониране на урогениталния тракт - оптималната pH стойност на храната предпазва от инфекции и образуване на пикочни камъни, а лечебните билки стабилизират хормоните при кучките,

6.Повишен имунитет, предотвратява появата на алергии - хидролизираните протеини от най-висококачествено месо, добавката на лечебни билки, както и липсата на зърнени храни, които носят алергени, поддържат имунитета на високо ниво.


КЪЩИТЕ СЪС СПЕЦИАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ ТЪРСЯТ НАЙ-КАЧЕСТВЕНАТА ХРАНА

Когато става въпрос за домашни любимци, които попадат в една от следните категории: кученца, работни кучета, стерилизирани или кастрирани кучета, както и стари кучета - те изискват повишено внимание, когато става въпрос за качество на храната. Поради специфичните им нужди и за да бъдат здрави, осигурявайте им всеки ден най-качествените съставки в диетата им.

Вашият домашен любимец Ви вярва безусловно. Покажете му любовта си, като му дадете най-доброто хранене според нуждите му. За да осигурим необходимите хранителни съставки за Вашия най-добър приятел, ние създадохме най-добрата линия супер премиум храна за кучета - пълноценна във всяко отношение и подходяща за всяко куче. Чрез внимателно подбиране на съставките в състава, с гарантирано високо съдържание на протеини от животински произход, ние допринасяме за здравето на кучетата на всички собственици, които са ни показали своите предпочитания.

By : premil.rs

Leave Your Comments