0879601011
  • НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ПОРОДИ КУЧЕТА ЗА АПАРАТАМЕНТ

НАЙ-ПОДХОДЯЩИТЕ ПОРОДИ КУЧЕТА ЗА АПАРАТАМЕНТ

Намирането на идеалното куче за Вашия апартамент може да изглежда като доста сложна задача. За разлика от „късметлиите“, които живеят в къща с просторен двор, има някои фактори, за които трябва да помислите, преди да доведете нов най-добър приятел в апартамента (и живота Ви).

ДА ЖИВЕЕШ В АПАРТАМЕНТ С КУЧЕ - ЗАБАВЛЕНИЕ ИЛИ ПОСТОЯННО ПРИТЕСНЕНИЕ?

За щастие на любителите на кучета, които живеят в апартаменти, има много породи, които са подходящи за живот в по-малки пространства. Може да Ви изненада, но това не са само малки породи кучета. Някои доста големи кучета могат да бъдат много щастливи и в по-малки домове. Но ако хармоничните отношения със съседите Ви са важни за Вас и искате да продължите да живеете в хармонична среда, трябва да вземете предвид някои други характеристики на кучето. Ако Вашите съседи имаха избор, идеалното куче за апартамента би било спокойно, тихо, чисто и добродушно.

Въпреки това, най-доброто куче за апартамент за Вас е това, което подхожда на Вас и Вашия начин на живот- това, чиито характеристики допълват Вашите дейности и енергия. Независимо от начина Ви на живот, има кучета с големи сърца, подходящи за Вашия малък дом.

За да Ви улесним в търсенето на идеалния космат съквартирант, подготвихме списък от 9 породи кучета, които са подходящи за живеене в апартамент.

НАЙ-ДОБРОТО КУЧЕ ЗА АПАРТАМЕНТ - ТОП 9 ПОРОДИ

1. ПУДЕЛ

Истинско бижу сред кучетата. С миниатюрни размери, не линее въпреки по-дългата си козина, ще бъде щастливо в малък апартамент. Интелигентно и весело, то ще Ви буди всяка сутрин, като пълзи под завивката Ви, не за да си легнете, а за да Ви накара да станете и да си поиграете с него. То е активно и изисква внимание, но лесно се обучава. То е лоялно и приятелски настроено към другите, особено към децата.

2. КАВАЛЕР КИНГ ЧАРЛЗ ШПАНЪОЛ

Малко весело кученце с аристократично име, обича да е сред хората и в центъра на вниманието. Изключително сладко, с големи, искрени очи, то лесно ще спечели сърцето Ви. Въпреки че е игриво, то обича малко пространство и само двадесет минути активност на ден са му достатъчни, за да бъде щастливо и здраво. Има по-дълъг косъм, така че е необходимо да се обърне повече внимание на хигиената му. Когато свикне с обстановката, рядко лае.

3. БОСТЪН ТЕРИЕР

Истински "американски джентълмен" в смокинг, това късокосместо куче с подчертан темперамент е отличен избор. Енергично и забавно, то с удоволствие ще участва във всяка игра и задача, която му поставите. Смело и дръзко, лесно за обучение и дружелюбно. Не му трябва много място, достатъчна му е кратка разходка или малко по-дълга игра, за да изразходва натрупаната енергия. То е привързано и се наслаждава на компанията на стопанина си, не обича самотата. Колкото до лаенето, спокойно - много е тихо.


4. ГОЛЯМА АНГЛИЙСКА ХРЪТКА

Голямо куче, известно с изключителната си бързина и, кой би си помислил - че всъщност е правилното куче за апартамент. Този непобедим спринтьор всъщност обича да живее с малко по-бавно темпо. Въпреки размера си, то с удоволствие ще прекара деня, лежейки свито в тишина, като че ли е малко куче. Гушкаво и меко, козината му се поддържа лесно и линее малко. То се нуждае от добро бягане всеки ден, но когато се върнете в апартамента ще бъде много спокойно и благо. Допълнителен плюс е, че лае рядко, което със сигурност ще се хареса на Вашите съседи.


5. БИШОН ХАВАНЕЗЕ

Още едно малко и добродушно куче, което лесно се адаптира към живот в апартамент. Интелигентно и забавно, то не лае често. Внимателно с децата, лесно за обучение, с него винаги Ви очакват забавления и игри. Една енергична разходка веднъж на ден ще бъде напълно достатъчна. Неговата хипоалергенна козина пада изненадващо малко и можете да я стилизирате по различни начини. Този пухкав сладур обича компанията, не го оставяйте сам за дълго.

6. БУЛДОГ

Мускулесто и голямо, това куче е всъщност една мързелива котка. Нежен и внимателен, особено към децата, той ще бъде прекрасен домашен любимец за Вашия апартамент. Въпреки че изглежда сякаш не става с дни, когато се настани в любимото си кътче, то се нуждае от минимум ежедневна физическа активност, за да не трупа излишни килограми. То е толерантно и спокойно, лаенето не е неговият начин на общуване. Линее много малко, но е чувствително към високи температури, така че трябва да се полагат повече грижи за него през летните месеци.

7. ФРЕНСКИ БУЛДОГ

Според мнозина идеалното куче за апартамент, весел чаровник, който обича да си лежи. Достатъчно е да го разхождате енергично веднъж на ден и ежедневната му нужда от движение ще бъде задоволена. Тихо е и рядко лае - само при крайна необходимост. То обича да е в компанията на хора и трудно понася самотата, така че ако често сте извън апартамента, помислете дали френчито е правилният избор за Вас. Поради късата си козина линее по-малко от другите породи. Дружелюбно и любопитно, то винаги ще се радва да сподели дивана с Вас, докато гледате любимия си сериал.

8. ЙОРКШИРСКИ ТЕРИЕР

Решително и своенравно, с дълга хипоалергенна козина и прекрасен външен вид, то може да бъде Вашето идеално куче за апартамент. Лесно се обучава и е изключително послушно, ако научи правилата навреме. То е енергично и ще бъде Ваш верен спътник във всяка дейност. Въпреки че линее много малко, грижата за козината му е малко по-взискателна от другите споменати породи. Поради размерите си то принадлежи към кучетата джуджета, така че определено не се нуждае от много място за щастлив и пълноценен живот.

9. БИШОН ФРИЗЕ

Чувствено и гальовно, това малко пухче е истинско удоволствие. Пухкаво и дружелюбно бишон фризе е отлично апартаментно куче. То се разбира добре с други домашни любимци, както и с деца. Разпознава се по специфичния си косъм, който е хипоалергичен и не линее. Това малко и жизнено кученце има нужда от редовно движение и активност. Лесно се обучава, рядко лае, така че няма да има проблеми със съседите.

By : premil.rs

Leave Your Comments