0879601011
  • НАУЧЕТЕ ВАШЕТО КОТЕ ДА ИЗПОЛЗВА КОТЕШКА ТОАЛЕТНА

НАУЧЕТЕ ВАШЕТО КОТЕ ДА ИЗПОЛЗВА КОТЕШКА ТОАЛЕТНА


Едно от най-големите предизвикателства при обучението на домашен любимец е процесът на научаване да се изхожда на правилното място. Тъй като котките са своенравни животни, възприемането на тези навици може да причини значителни главоболия на собствениците. За да избегнете излишния стрес, сме подготвили няколко съвета, които ще Ви помогнат да научите Вашeто коте да използва котешка тоалетна.


СКЪПО КОТЕ, ОПОЗНАЙ СВОЯТА ТОАЛЕТНА!

Когато забележите, че Вашето коте трябва да отиде до тоалетна, което обикновено е след хранене или когато се събуди, занесете го на мястото при котешката тоалетна. Поставете го в тоалетната и го оставете да изследва, да души, да ходи и да рови. Позволете му да Ви покаже дали се чувства комфортно и на своя територия.

Ако забележите, че котката не се интересува от изучаването на мястото и няма търпение да избяга оттам, проверете дали смеската е чиста и не мирише. Котките са страхотни чистници и техните хигиенни критерии винаги са на най-високо ниво, така че всяка нечистота или интензивна миризма може да ги отблъсне. Използвайте почистващи препарати за съдове с неутрален аромат.


ВИДОВЕ СМЕСКИ И СЪДОВЕ - ВКУСОВЕТЕ СА РАЗЛИЧНИ

Ако котката упорито избягва котешката тоалетна и предварително сте установили, че тя е чиста е възможно Вашето коте просто да не харесва вида смеска. На пазара има много видове котешки тоалети, които се различават по своите характеристики, така че опитайте друг и вижте как ще реагира котката Ви. Понякога най-простите решения са най-ефективни.

Освен това, видът на контейнера също може да повлияе на нервността и дискомфорта на котето. Той може да е отворен или затворен. Някои котки не понасят затворени пространства. Ако Вашият е такъв, изберете отворен контейнер.


ДИСКРЕТНОСТ, МОЛЯ!

Ако сте поставили котешката тоалетна в средата на стаята, така че всички да я виждат и очаквате котката с удоволствие да я посети, шансовете за успех са много малки. Котките не обичат да бъдат „под светлините на прожекторите“, когато става въпрос за задоволяване на техните физиологични нужди. Те се нуждаят от спокойствие и уединение. Затова Ви съветваме да поставите тоалетната в тихо кътче от дома си, далеч от всяка суета.

Не се отчайвайте, ако не успеете от първия път - понякога трябва да промените местоположението и да тествате. От друга страна, можете да поставите няколко тоалетни в различни части на апартамента и да наблюдавате коя от тях ще предпочете да посещава и използва.


ПОХВАЛАТА ВИНАГИ Е ДОБРЕ ДОШЛА

По време на процеса на придобиване на навик да ходи до тоалетна, не забравяйте, че Вашето търпение и последователност са ключът към успеха. Колкото и сложно и уморително да е да надхитрите любимото си упорито коте, горещо Ви препоръчваме да избягвате да го наказвате, когато не сте доволни от поведението му.

Когато сбърка и остави нежелани работи на грешно място, просто го заведете до тоалетната и му повторете, че това е правилното място. Хвалете го и го награждавайте, когато се справи правилно. Нека знае, че е постъпило коректно. Похвалата винаги е добре дошла. Награждавайки Вашето мъниче, то скоро ще запомни кои са желаните модели на поведение, които водят до наградата и ще се опитва да ги повтаря.


ХИГИЕНАТА ПРЕДИ ВСИЧКО ОСТАНАЛО

Когато Вашата котка е свикнала с мястото и тоалетната и за да продължи да се държи в съответствие с Вашите очаквания, уверете се, че тоалетната е винаги чиста, както и непосредствената зона около нея. Ако в близост до мястото има други аромати, които не са само нейни, това може да обезсърчи котето да използва тоалетната. Освен това тя трябва да е далеч от водата и храната на вашето коте. Почиствайте тавата редовно, изхвърляйте използваното съдържание и добавяйте ново, ако е необходимо.

Вярваме, че горните съвети ще Ви помогнат да свикнете котето си с котешка тоалетна.

За още полезни съвети относно диетата и навиците на Вашия любим домашен любимец посетете нашия блог.

By : premil.rs

Leave Your Comments