0879601011
  • ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА- ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА- ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Изборът на правилната храна за възрастно куче може да изглежда лесен, но след просто търсене в интернет ще бъдете залети с информация, голямо разнообразие от препоръки и коментари на клиенти. За да избегнете евентуално объркване и да улесните работата си, предлагаме ви да прочетете по-долу всичко, което трябва да знаете, преди да започнете да купувате храна за вашето куче. Разберете как правилно да подберете храна за вашия домашен любимец, съобразявайки се с неговите нужди и навици, защото това е от решаващо значение за неговото здраве и качество на ежедневието.


ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА: АКТИВНИ И РАБОТЕЩИ КУЧЕТА

Когато става въпрос за кучета, които тренират или са активни няколко часа на ден, като военни и полицейски кучета, кучета търсачи, тези, които теглят шейни, ловни или изложбени кучета, те консумират голямо количество калории, които трябва да бъдат компенсирани с подходящо хранене . Препоръчително е процентното съдържание на протеини в храната за активни и работещи кучета да бъде от 24% до над 30%, а съдържанието на мазнини от 15% до малко над 20% На пазара има наистина голямо разнообразие от различни видове храни за работни кучета. Но тези храни, които имат забележимо ниска цена, обикновено са и с по-ниско качество. Такава храна, която не е много използваема, трябва да се дава на кучето в много по-големи количества, за да се осигури достатъчно енергия, което увеличава обема на изпражненията и натоварва работата на вътрешните органи на кучето. Ако кучето се храни с дълготрайна храна, която не е достатъчно качествена, съвсем сигурно е, че такава диета ще повлияе на представянето му, както и на здравето му.

Когато избирате храна за Вашето активно или работещо куче, може да бъде от решаващо значение да стесните избора си до храна SUPER PREMIUM с по-висок процент животински протеин. Такива протеини са с високо качество и отлично аминокиселинно съотношение, докато протеините от зърнени храни не са достатъчно използваеми и нямат пълни аминокиселини.


ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА: НОРМАЛНО АКТИВНИ КУЧЕТА

Към групата на нормално активните кучета спадат тези, които живеят в апартаменти и се извеждат два-три пъти на ден, както и кучета, които живеят на двор (или бокс) и се пускат един-два пъти на ден. Необходимо е да се наблюдават такива кучета и да се внимава за вида на храната и количествата, които им се дават, защото лесно може да се случи да започнат да наддават поради намалена физическа активност.


ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА: ДРЕБНИ ПОРОДИ

Малък, но динамит! Малките кучета имат малко по-бърз метаболизъм, което означава, че се нуждаят от храна, която осигурява повече енергия, така че е важно да изберете храна с малко по-висок процент протеини и мазнини. Гранулите за малки кучета трябва да бъдат оформени и оразмерени така, че да пасват на малките им челюсти. Такава е храната Premil Mini със супер премиум качество - богата на всички необходими макро и микро елементи, както и на лесноусвоими протеини, получени от най-висококачествено месо.


ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА: ЕДРИ ПОРОДИ

За разлика от по-малките кучета, големите и гигантските породи съзряват по-късно, често достигайки пълния си размер до 15-18-месечна възраст, а след това остаряват много по-бързо, така че средната продължителност на живота на много големи породи е само 6 до 8 години. Поради бързото стареене и теглото, което носят, трябва да се обърне специално внимание на ставите на по-големите кучета.

Повечето хранителни формули за големи породи имат добавки като хондроитин и глюкозамин, които помагат за растежа, развитието и поддържането на здрави стави. Ако вашето куче попада в тази група, разгледайте нашата LARGE храна със SUPER PREMIUM качество, която съдържа всички необходими съставки, за да отговори на ежедневните енергийни нужди на кучетата от едри породи и да предпази техните стави.


ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА: КАСТРИРАНИ КУЧЕТА

Ако сте решили да кастрирате Вашето куче, знайте, че тази процедура значително променя хормоналния баланс на кучето, което освен всичко друго влияе върху скоростта на метаболизма. След кастрация и женските, и мъжките трябва да намалят калорийния си прием. Ако забележите, че Вашето куче е започнало да наддава, намалете количеството храна или изберете тази, която е специално предназначена за кучета, които са били кастрирани, тоест тази, която е с по-нисък процент мазнини.

Ако не сте сигурни дали Вашето куче е достатъчно хидратирано, консултирайте се с Вашия ветеринарен лекар. Той в крайна сметка ще прецени дали домашният любимец се нуждае от допълнително количество вода, както и евентуална корекция на диетата в съответствие с неговото състояние.


ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА: ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА (7 ГОДИНИ +)

С нарастването на възрастта, нарастват и нужди на възрастните кучета. Тъй като метаболизмът им се забавя, те се нуждаят от по-малко храна. Ако започнат да се появяват някои от първите симптоми на заболяването, характерно за възрастните кучета, тогава може да се наложи пълна промяна на диетата. Много е важно количеството храна да се намалява постепенно при по-възрастните кучета, тъй като кучето не трябва да става по-дебело с напредване на възрастта. Както и в периода на растеж, също така е необходимо да изберете по-качествена, лесно смилаема храна за домашни любимци, която също съдържа добавки под формата на рибено масло, хондроитин, глюкозамин и различни антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на здравословни проблеми, характерни за по-възрастните кучета.


ХРАНЕНЕ НА ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА: ПРИДИРЧИВИ КУЧЕТА

Някои кучета ще ядат абсолютно всичко, което сложите пред тях, докато други дори няма да погледнат сервираната храна. Ако сте изключили всички потенциални здравословни проблеми, които могат да накарат кучето да откаже храна, като сте посетили ветеринаря, тогава зависи от вас да откриете какво ще хареса кучето и ще яде с удоволствие. За разлика от хората, кучетата не трябва да се хранят с различни храни всеки ден. Напротив – подобен начин на хранене може да доведе до това кучето да стане особено придирчиво.

За да разрешите този проблем, първо трябва да определите времето за хранене на Вашия домашен любимец и да го спазвате. Всичко, което не е изяло, трябва да се прибере след половин час, така че кучето трябва да се научи да яде само в определеното време. Изхвърлете всички лакомства, лакомства и остатъци от храната си, тъй като е много важно кучето да е гладно.

Сега, след като сте запознати със специфичните нужди на Вашето куче. Ако искате храна, която освен положителен ефект върху Вашия домашен любимец, ще изкушава Вашето куче да я дъвче всеки път с вкуса си - разгледайте нашата пълна гама от храни със SUPER PREMIUM качество.

By : premil.rs

Leave Your Comments