0879601011
  • ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ИЗБЕРЕТЕ ЛЕСНО СМИЛАЕМА ХРАНА ЗА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

ЗАЩО Е ВАЖНО ДА ИЗБЕРЕТЕ ЛЕСНО СМИЛАЕМА ХРАНА ЗА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ

Усвояването на хранителните вещества също е много важен показател за хранителната стойност и качество на храната за домашни любимци: колкото по-високо е качеството на съставките, избрани за формулата на храната, толкова повече се усвояват нейните хранителни вещества.

Смилаемостта на храната, която сте избрали за Вашия домашен любимец, е много важна характеристика. Отнася се до количеството хранителни вещества, достъпни за тялото на вашия домашен любимец след храносмилането, което му помага да работи ефективно и да остане здрав.

Освен това, когато храните Вашия домашен любимец с лесно смилаема храна, качеството и количеството на изпражненията на Вашия домашен любимец също се повлияват положително:

-по-малки обеми изпражнения, защото по-малко храна е неразградена и разхищена

-добре оформени и твърди изпражнения, лесни за вземане

-по-рядка дефекация: лесно смилаемите храни водят до относително ниска честота на дефекация. Храните, които не са лесно смилаеми, могат да причинят прекомерни газове (метеоризъм), разхлабени изпражнения или диария


КАКВИ ФАКТОРИ ВЛИЯЯТ ВЪРХУ УСВОЯВАНЕТО НА ХРАНАТА ЗА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ?

Множество фактори оказват влияние върху храносмилаемостта и хранителните вещества:

-Вид и качество на съставките: всяка съставка в храната за домашни любимци има различна смилаемост в сравнение с другите съставки. Следователно включването на висококачествени съставки увеличава общата смилаемост на храната за домашни любимци и наличността на хранителни вещества. Например, протеините от животински източници (напр. месо, риба и т.н.) са лесно смилаеми. Когато в храната за домашни любимци са включени висок процент трудно смилаеми съставки, червата не могат да ги усвоят и общото усвояване на храната се понижава.

-Преработка: адаптирана технология и обработка, адаптирана температура на готвене и процеси на съхранение подпомагат оптималната смилаемост на храната и хранителните вещества. Например, прекомерната топлина уврежда протеина, което води до намалена смилаемост на протеина и намалена наличност на незаменимите аминокиселини, хранителните съединения на протеините, които са от съществено значение за тялото


ЗАЩО ИЗБОРЪТ НА ЛЕСНО СМИЛАЕМА ХРАНА Е ВАЖЕН ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ?

Когато решите да храните домашния си любимец с диета, която лесно се усвоява от организма, шансът да получи всички необходими хранителни вещества е по-голям. Обратно, когато хранителни вещества като протеини не са напълно смилаеми поради лошото качество на съставката, от която идват, рискът е, че по-малко аминокиселини – градивният елемент на протеините – се абсорбират и хранителните нужди на домашния любимец не са напълно покрити.

Значението на избора на лесно смилаема храна за Вашия домашен любимец е още по-голямо, ако имате кученце. Това е така, защото кученцата имат по-ниска способност да усвояват хранителни вещества, поради ненапълно зряла храносмилателна система. За да се компенсира тази неефективност в усвояването на хранителните вещества, храните за кученца трябва да бъдат формулирани така, че да бъдат по-смилаеми от тези, предназначени за възрастни и да съдържат повишени нива на хранителни вещества, за да компенсират намалената наличност.

Храната за домашни любимци Maya Family е формулирана с лесно смилаеми съставки, които помагат на Вашия домашен любимец да остане здрав. Изберете формулата на Maya Family, която най-добре отговаря на хранителните нужди и вкусовите предпочитания на Вашия домашен любимец.

By : Maya Family

Leave Your Comments