0879601011
  • ПОЛЗИТЕ ОТ ПРЯСНОТО МЕСО

ПОЛЗИТЕ ОТ ПРЯСНОТО МЕСО

Наблюдавано е, че бионаличността и смилаемостта на аминокиселините се увеличават в храната за домашни любимци, направена от прясно месо, в сравнение с тази, направена само от месно брашно.

Храните, при които се използва прясно месо, имат по-високо съдържание на разтворими протеини и по-добре дефиниран протеинов профил в сравнение с храните, използващи месно брашно, като по този начин доказва, че прясното месо се е превърнало в най-добрия избор като суровина за производство на суха храна за домашни любимци.

Освен това използването на прясно месо във формули за храна за домашни любимци придава на храната много повече вкус, отколкото използването на месни брашна. Докато месните брашна се приготвят два пъти (от доставчика на храна и производителя на храни за домашни любимци), прясното месо се приготвя само веднъж. В месните ястия топлината от преваряването намалява вкуса и почти всички ензими, в допълнение към смилаемостта.

Друго важно предимство на използването на прясно месо пред използването на месно брашно е намаленото съдържание на пепел. Тъй като прясното месо е суровина, получена чрез отделянето му от костите чрез механична система, то има много по-ниско костно съдържание и по-ниска степен на пепел от месното брашно. Излишното съдържание на пепел, причинено от месното брашно, използвано във формулите, също намалява смилаемостта на формулата. Увеличаването на съдържанието на минерали също затруднява поддържането на балансирана диета и намалява смилаемостта чрез увеличаване на съдържанието на калций, фосфор и магнезий, което може да доведе до изсушаване на изпражненията. Освен това излишъкът от фосфор е една от основните причини за бъбречно заболяване при домашни любимци.

Друг момент, който може да се наблюдава, е свързан с липидните компоненти. В храненето на домашни любимци липидният компонент представлява важен източник на хранителни вещества и енергия и също така повишава вкуса на храната. Прясното месо и месното брашно имат различен липиден състав. Тъй като кучетата и котките не могат да синтезират есенциалните мастни киселини, необходими за техния метаболизъм, те трябва да си ги набавят чрез диета. Прясното месо е най-добрият избор като суровина за производство на суха храна за домашни любимци от липидна гледна точка .

By : Maya Family

Tags : прясно месо

Leave Your Comments